Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ
Στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσει σήμερα η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για τα νέα προωθούμενα μέτρα, με αιχμή τη νέα περικοπή του εφάπαξ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 13.00 και θα ακολουθήσει πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι είναι «εφιαλτική η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους».

Όπως τονίζει, αυτό διαφαίνεται «τόσο από την εξαγγελία της κυβέρνησης, διά στόματος υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και από τη σταθερή άρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, όχι όμως και τις δανειακές τους υποχρεώσεις».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει «την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους, καινα προχωρήσει σε άμεσο "κούρεμα" των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών».

Σε τρίωρη στάση εργασίας απο τις 12.00 το μεσημέρι και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα προχωρήσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. «Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για "κούρεμα" των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας