Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως δε θα μειωθεί ο βασικός...πάλι

Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως δε θα μειωθεί ο βασικός...πάλι
Δεν θα υπάρξει νέα μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, όπου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα που τέθηκε χθες από τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων για επαναφορά του βασικού μισθού στα επίπεδα των 701 ή 751 ευρώ με μικρότερες μειώσεις της τάξεως του 5% - 6%, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι αυτό αποτελεί ζήτημα της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τόνισε, ότι η επιλογή του χρόνου κατά τον οποίο θα μπορούσε να τεθεί το θέμα, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε, ότι η επιλογή αυτή θα γίνει, «με γνώμονα την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη και την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής».

«Θα προσέλθουμε στη διαπραγμάτευση αλλά μόνο με τους φορείς που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ» τόνισε μετά τη συνάντηση με τον κ. Βρούτση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, και διευκρίνισε ότι η Συνομοσπονδία θα ζητήσει από τις εργοδοτικές οργανώσεις, να επαναλάβουν τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, δηλαδή την άρση των μειώσεων στο βασικό μισθό, τη διασφάλιση του 13ου και του 14ου μισθού καθώς και την διατήρηση της ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων στους όρους των ατομικών.