"Η Ελλάδα είναι χώρα φιλική για επενδύσεις"

"Η Ελλάδα είναι χώρα φιλική για επενδύσεις"
«Είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική για επενδύσεις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή γιατί οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στις επαφές που είχε με πρέσβεις χωρών-μελών της ΕΕ και τρίτων.

Ο ολλανδός Πρέσβης, Κις Βαν Ριτζ, είπε ότι ολλανδικός όμιλος ενδιαφέρεται για επένδυση ύψους 300 - 500 εκατ. ευρώ στην Κρήτη, στον τομέα των logistics για την οποία έχει ήδη υποβάλει αίτηση ένταξης στη νομοθεσία για το Fast Track.

Ο υπουργός συναντήθηκε και με τον ισπανό Πρέσβη Αλφόνσο Λουτσίνι, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται ισπανικές επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Ζήτησε τακτική πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ, για την ενέργεια που εγχέουν στο σύστημα και να βρεθεί λύση για να προχωρήσουν οι οδικοί άξονες. Για το θέμα αυτό ο υπουργός ανέφερε ότι θα οριστεί σύντομα από την πλευρά της κυβέρνησης διαπραγματευτής, που θα αναλάβει τις συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους.

Με τον ολλανδό Πρέσβη η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τεχνική βοήθεια που παράσχουν Ολλανδοί εμπειρογνώμονες για προώθηση εξαγωγών, ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, φορολογική διοίκηση και έλεγχο των δαπανών, ενώ ο υπουργός συναντήθηκε και με τον Φινλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Ο κ. Στουμπ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τη χώρα μας και προς τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτήν την κρίση, είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι».