"Γαλλία και Γερμανία να βρουν μαζί λύση για την κρίση στην Ευρώπη"

"Γαλλία και Γερμανία να βρουν μαζί λύση για την κρίση στην Ευρώπη"
«Παρίσι και Βερολίνο πρέπει να βρουν χέρι-χέρι μία λύση για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, προσθέτοντας ότι αυτό «προϋποθέτει έναν πιο εντατικό διάλογο σε σχέση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα».

«Πρέπει η Γερμανία και η Γαλλία χέρι με χέρι να βρουν στις 28 και 29 Ιουνίου (κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) μία λύση για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφερόμενος στη συμμετοχή και των άλλων Ευρωπαίων εταίρων, στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1.

Μία μέρα αφότου επέκρινε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και σχολίασε καυστικά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη Ρώμη, ο Ζαν-Μαρκ Ερό αρνήθηκε ότι υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους του Παρισιού για τη δημιουργία συνασπισμού ή ενωμένου μετώπου κατά της καγκελαρίου.

«Σε καμία περίπτωση... Θα ήταν λάθος επιλογή... Θα ήταν ένα σοβαρό πολιτικό σφάλμα που δεν θα έφθανε σε καμία λύση", είπε.

Χθες, ο Ερό ζήτησε «να μην αφηνόμαστε σε απλοϊκά σχήματα», απαντώντας στη δήλωση της Μέρκελ ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, σύμφωνα με την οποία το Βερολίνο δεν θα ικανοποιηθεί από "εύκολες λύσεις" και τη "μετριότητα" ως συνταγή για την έξοδο από την κρίση.