Επίδομα Θέρμανσης: Σε ποιους θα καταβληθεί έως τις 31 Αυγούστου - Όλες οι λεπτομέρειες

Επίδομα Θέρμανσης: Σε ποιους θα καταβληθεί έως τις 31 Αυγούστου - Όλες οι λεπτομέρειες

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η τροποποιημένη απόφαση του ΥΠΟΙΚ σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020/2021.

Δημοσιεύθηκε ΦΕΚ με τη νέα απόφαση στην οποία προβλέπονται νέες ημερομηνίες για την καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης καθώς και παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με την νέα απόφαση, καλούνται όσοι θέλουν να πληρωθούν έως τις 31 Αυγούστου για το επίδομα θέρμανσης, να καταθέσουν μέσα στον Ιούλιο τα δικαιολογητικά των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Επιπλέον, η απόφαση ορίζει τις πληρωμές που θα καταβληθούν μετά από περιπτώσεις ενστάσεων που θα υποβληθούν είτε μετά από λάθος πληρωμές είτε μετά από απόρριψη της αίτησης.

Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες:

Σύμφωνα λοιπόν με την νέα απόφαση το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται ως εξής:

- Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

- Έως την 31η Αυγούστου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021. Προς το σκοπό αυτό, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν στην πλατφόρμα, έως την 23η Ιουλίου 2021, τα δικαιολογητικά αγορών λοιπών καυσίμων (εκτός του πετρελαίου θέρμανσης) που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας. Για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.1.2021 έως 28.2.2021 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 29η Απριλίου 2021.

- Έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 για ποσά που προκύπτουν κατόπιν εξέτασης ενστάσεων που υποβάλλονται στο πλαίσιο της παρούσας

Η προθεσμία για τις ενστάσεις

Επιπλέον η νέα απόφαση προβλέπει ότι σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ή σε περίπτωση λάθους ποσού χορήγησης επιδόματος, οι πολίτες μπορούν να κάνουν ένσταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Τι προβλέπει η απόφαση:

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ενδιαφερόμενου ή χορήγησης επιδόματος μικρότερου του αιτούμενου ή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας, δύναται ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης αποκλειστικά εγγράφως προς τη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Διαδικασιών (ΔΙ.ΕΠΙ.ΔΙ.) μέσω της θυρίδας του TAXISnet (επιλογή «Ερωτήματα προς Α.Α.Δ.Ε.», θεματική κατηγορία «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης») μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία θα τεκμηριώνει τους λόγους ένστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ