Φωτίου: Θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο οι πληρωμές σε κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου

Φωτίου: Θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο οι πληρωμές σε κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα. Θεανώ Φωτίου έκανε γνωστό ότι λόγω της καθυστέρησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο οι πληρωμές για την κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι θα παραταθεί και θα πιστωθεί και τον Ιανουάριο η κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου λόγω της μικρής καθυστέρησης που θα προκύψει στην πληρωμή του καθολικού κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Η κάρτα σίτισης επρόκειτο να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2016, ωστόσο παρατείνεται ώστε να μη δημιουργηθεί “κενό” στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης. Παράλληλα θα υπάρξει παράταση για το πιλοτικό Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους 30 δήμους που επίσης ίσχυε έως το τέλος του 2016, όπως διαβεβαίωσε η κα. Φωτίου.

Έτσι οι περίπου 150.000 δικαιούχοι της κάρτας σίτισης και οι περίπου 30.000 του επιδόματος ενοικίου θα δουν προς το τέλος του μήνα την προβλεπόμενη πίστωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ