Αλ. Τσίπρας για Εξεταστική: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπλέξει αποκλείοντας τους κρίσιμους μάρτυρες

Αλ. Τσίπρας για Εξεταστική: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπλέξει αποκλείοντας τους κρίσιμους μάρτυρες

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα εκ νέου την ενοχή της», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για «διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του για τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να ξεμπερδέψει με συνοπτικές διαδικασίες αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις. Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή: Ο Μητσοτάκης έστησε παράσταση για να κρυφτεί αυτός και ο ανιψιός του

Όπως σημειώνει, «δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια, για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια» αλλά «όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν».

«Και αυτοί που σύντομα θα λογοδοτήσουν και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στο νόμο, δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη Δημοκρατία» καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ