Βουλευτής του Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορία: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν τη Σμύρνη» (vid)

Βουλευτής του Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορία: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν τη Σμύρνη» (vid)

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει μαθήματα ιστορίας» ισχυρίζεται ο βουλευτής του AKP Χαλίλ Οζσαβλί

Συνεχίζονται οι βολές Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εξαιτίας των όσων πρόσφατα δήλωσε στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης Χαλίλ Οζσαβλί, επιτέθηκε κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει μαθήματα ιστορίας» στην Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα, κατά τη συνήθη τουρκική τακτική.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας σε κάποια εγκαίνια έκανε κάποιες δηλώσεις με στόχο την χώρα μας και ιδιαίτερα σχετικά με την ιστορία. Η Ελλάδα δεν μπορεί με τίποτε να μας δώσει μαθήματα ιστορίας Η ιστορία της Ελλάδας είναι γεμάτη με σφαγές, βιασμούς αρπαγές και κλοπές ιστορικών μνημείων» δήλωσε προκλητικά ο βουλευτής του AKP, παρουσιάζοντας μια φωτογραφία από την φλεγόμενη Σμύρνη το 1922, κατηγορώντας Έλληνες και Αρμένιους πως ευθύνονται για την καταστροφή της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ