Αλεξιάδης: Θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα Ι.Χ

Αλεξιάδης: Θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα Ι.Χ
Με το φορολογικό νομοσχέδιο θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των πολυτέκνων, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι ένα άδικο μέτρο, «νοιώθω αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος», είπε, και ανακοίνωσε ότι «στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα και γι’ αυτό το μέτρο, αλλά και για άλλα που θα ληφθούν.

Υπογραμμίζοντας το αναποτελεσματικό της ρύθμισης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2013 πολύτεκνοι με 4 παιδιά και πάνω) και με αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών είχαν δηλώσει 3.940 άτομα και το 2014 μειώθηκαν σε 3.077 άτομα.

Μειούμενα ήταν και τα έσοδα του Δημοσίου, εξαιτίας, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, της μαζικής απόσυρσης των αυτοκινήτων από πολύτεκνους: Το 2013 ήταν 2.101.826 ευρώ και το 2014 έπεσαν στα 1.673.923 ευρώ.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ