Δεν χωρούν εκβιασμοί

Δεν χωρούν  εκβιασμοί
Μετά από 4 χρόνια μνημόνια και τεράστιες θυσίες από τους έλληνες, η χώρα, έστω και οριακά, φαίνεται να βάζει τις βάσεις για να γυρίσει σελίδα.

Φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, να φύγει από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια που είχε περιέλθει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αύριο το πρωί όλα θα γίνουν όπως ήταν πριν την κρίση.
Αυτό θα απαιτήσει αρκετό χρόνο και επίπονη προσπάθεια για να μπορέσει η κυβέρνηση να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους απανταχού επενδυτές αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Όμως, αν κρίνουμε από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων θα διαπιστώσουμε ότι τα κεφάλαια που επενδύθηκαν σε ελληνικές αξίες αφήνουν ένα ψήγμα αισιοδοξίας.
Αυτήν ακριβώς την ώρα, στελέχη της παράταξης που έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, στελέχη της παράταξης που αποδεδειγμένα πλέον λεηλάτησε το δημόσιο χρήμα, στελέχη της παράταξης που δημιούργησε το κράτος τέρας, που έκανε συνώνυμό της την διαφθορά και τη διαπλοκή, έρχονται από το πουθενά και δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό, απειλώντας με πρόωρες εκλογές στην περίπτωση που δεν λάβουν ένα ικανό ποσοστό στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Εκβιάζουν ωμά την κοινωνία με απίστευτες δηλώσεις, περί Ουκρανίας, περί αστάθειας και ότι άλλο έχουν επινοήσει προκειμένου να έχουν οι ίδιοι πολιτικό λόγο ύπαρξης την επόμενη μέρα.
Δυστυχώς δεν έχουν κατανοήσει ότι η κοινωνία πλέον δεν εκβιάζεται. Δεν έχουν κατανοήσει ότι η κοινωνία είναι αυτή που τους οδήγησε στον πολιτικό καιάδα, αφού δεν μπορούν πλέον να πείσουν. Συνεχίζουν να ακολουθούν την λογική των «μαυρογιαλούρων» νομίζοντας ότι η μνήμη των ψηφοφόρων είναι ανάλογη των περιστεριών.
Θεωρούν ότι ως πολιτικοί «γυρολόγοι» αλλάζοντας θέσεις και ονόματα θα την σκαπουλάρουν. Είτε λέγονται Ελιά, είτε Μανταρινιά, είτε βερικοκιά, η απάντηση της κοινωνίας αν δεν αλλάξουν φιλοσοφία και τακτική θα είναι χειρότερη από αυτήν που περιμένουν. Διότι δεν μπήκαν στην κυβέρνηση για να σώσουν τη χώρα. Μπήκαν στην κυβέρνηση για να μην εξαφανιστούν πολιτικά. Και αν δεν είναι αυτοί στην κυβέρνηση θα είναι κάποιοι άλλοι. Ετσι για να ξέρουμε και τι λέμε