Η τελευταία ευκαιρία!!!

Η τελευταία ευκαιρία!!!
Οι τελευταίες εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα εξοπλιστικά, τον Λιάπη, τον Τομπούλογλου, τον Κάντα και όλα τα υπόλοιπα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν λίγο έως πολύ όλα αυτά που συζητούσαμε καθημερινά μεταξύ μας.

Ότι η μίζα, η διαφθορά, η διαπλοκή και η λογική των κολλητών, δυστυχώς ήταν αυτά που χαρακτήριζαν τις τελευταίες δεκαετίες το δημόσιο βίο και που το αποτέλεσμα αυτής της «πολιτικής» πληρώσαμε και πληρώνουμε και μάλιστα πολύ ακριβά όλοι μας.

Από αυτές τις υποθέσεις φάνηκε ξεκάθαρα πόσο βαριά άρρωστο και επικίνδυνο ήταν το πολιτικό-επιχειρηματικό-οικονομικό σύστημα που διαχειρίστηκε τις τύχες μας και που λίγο έλλειψε να οδηγήσει τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Και μάλλον όλοι μας σιωπηρά είχαμε αποδεχθεί, αν κρίνουμε από τις πολιτικές μας επιλογές και συμπεριφορές, την ιδέα του διεφθαρμένου κράτους και των «λειτουργών» του. Όμως θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτή την καταιγίδα των αποκαλύψεων σήψης και διαφθοράς δίδεται μια μοναδική ευκαιρία σε όλους μας, να κάνουμε το επόμενο βήμα εμπρός.

Να οδηγήσουμε στο περιθώριο όλους αυτούς τους τύπους που εκμεταλλεύτηκαν πρόσωπα, θέσεις και καταστάσεις και κερδοσκόπησαν σε βάρος της κοινωνίας και της χώρας. Είναι η καταλληλότερη στιγμή να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτές οι μαύρες για τη χώρα εποχές πέρασαν και δεν πρόκειται να επιστρέψουν. Πιστεύω ότι υπάρχουν υγιής δυνάμεις για να τεθούν επικεφαλής αυτής της προσπάθειας. Όμως δεν φτάνουν τα λόγια. Απαιτούνται πρωτίστως πράξεις και κυρίως αποτελέσματα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουμε στην λογική της επικοινωνιακής αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων και της ποινικοποίησης της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου αδιακρίτως. Πρέπει μεθοδικά, με στοιχεία και με σχέδιο να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι.