Μην τιμωρήσετε αυτά τα παιδιά!!!

Μην τιμωρήσετε αυτά τα παιδιά!!!
Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ ότι η κυβέρνηση για να πετύχει τους στόχους του μνημονίου δεν θα πάρει άλλα οριζόντια μέτρα αλλά «στοχευμένα».

Μάλιστα ο υπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».

Μία από αυτές τις εξαιρέσεις έχει να κάνει και με το καθεστώς ασφάλισης των μετόχων των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιριών.

Εταιρίες που «στήνονται» κυρίως από νέους ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, αφού μέσω των ΙΚΕ τους δόθηκε η δυνατότητα χωρίς κεφάλαια και χωρίς ασφαλιστικές εισφορές παρά μόνο για τον διαχειριστή τους, να βρουν διέξοδο από την ανεργία που μαστίζει αυτές τις ηλικίες.

Βάζοντας ως κεφάλαιο μεράκι, έμπνευση και σκληρή δουλειά, 2.500 νέοι βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια ακόμη τιμωρία. Το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ.

Κε Υπουργέ μην τιμωρήσετε αυτά τα παιδιά που διεκδικούν το μέλλον τους, για το καλό το δικό τους αλλά και της χώρας συνολικότερα!!!