Βουλή: Ψηφίσθηκε ο νέος Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου

 Βουλή: Ψηφίσθηκε ο νέος Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου

Ο νέος αυτός Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου "είναι αντάξιος της δυναμικής της ναυτιλίας των Ελλήνων και δημιουργεί αν όχι το πλέον πρωτοποριακό πλαίσιο λειτουργίας μιας σύνθετης και ιδιαίτερης βιομηχανίας όπως η ναυτιλία δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Εγκρίθηκε σήμερα από τον Ολομέλεια της Βουλής ο νέος Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη να εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση του τονίζοντας ότι "ο νέος Κώδικας, ο οποίος άλλαξε μετά από 65 χρόνια, φέρνει το ρυθμιστικό πλαίσιο της ναυτιλίας στον 21ο αιώνα".

Όπως επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης ο νέος αυτός Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου "είναι αντάξιος της δυναμικής της ναυτιλίας των Ελλήνων και δημιουργεί αν όχι το πλέον πρωτοποριακό πλαίσιο λειτουργίας μιας σύνθετης και ιδιαίτερης βιομηχανίας όπως η ναυτιλία, σίγουρα ένα από τα πλέον σύγχρονα παγκοσμίως".

Εξάλλου, ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής την κυρία Λία Αθανασίου, καθηγήτρια Νομικής, Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, καθώς και όλα τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής, που εργάσθηκαν άνευ οιασδήποτε αμοιβής, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας και παρέδωσαν τελικά ένα νομικό πλαίσιο λειτουργίας της ναυτιλίας το οποίο ενσωματώνει κάθε πτυχή της σύγχρονης ναυτιλιακής δραστηριότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ