Το Μπαλί κόμβος υγείας

Εταιρείες θα επενδύσουν περίπου 10,2 τρισεκατομμύρια ρουπιες για την ανάπτυξη της περιοχής Η Ινδονησία επιδιώκει να ανακτήσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξερχόμενα ταξίδια υγείας

Το Μπαλί κόμβος υγείας

Το Μπαλί θα επιδιώξει να προσελκύσει νοσοκομεία παγκόσμιας κλάσης στο τροπικό νησί, προσθέτοντας ιατρική περίθαλψη στον κατάλογο των προσφορών του που περιλαμβάνουν ήδη παραλίες με λευκή άμμο και καταφύγια γιόγκα.

Η Ινδονησία χαρακτήρισε μια έκταση 41 εκταρίων στο Σανούρ, μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη στην ανατολική ακτή, ως ειδική οικονομική ζώνη για τουρισμό υγείας, σύμφωνα με κανονισμό της 1ης Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που εγκαθίστανται στην περιοχή θα μπορούσαν να λάβουν φορολογικά και μη φορολογικά κίνητρα.

Οι εταιρείες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της Mayo Clinic και της Cleveland Clinic , επιδιώκουν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να βοηθήσουν την Ινδονησία να ανακτήσει μερικά από τα 6.2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εθνικές απώλειες λόγω εξερχόμενου ιατρικού τουρισμού κάθε χρόνο. Περίπου 2 εκατομμύρια Ινδονήσιοι ταξιδεύουν σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ για θεραπεία λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και περιορισμένης ικανότητας στο τοπικό σύστημα υγείας.

"Ελπίζουμε ότι αυτές οι διεθνείς εγκαταστάσεις υγείας θα απορροφήσουν το 4%-8% των Ινδονήσιων που συνήθως αναζητούν θεραπεία στο εξωτερικό", δήλωσε την Τετάρτη η Elen Setiadi, αναπληρώτρια γενική γραμματέας στο Εθνικό Συμβούλιο SEZ. Το κρατικό PT Hotel Indonesia Natour, στο οποίο ανήκει η καθορισμένη περιοχή, θα αναπτύξει το Sanur σε κόμβο τουρισμού υγείας εντός 3 ετών.

Εταιρείες όπως το Hotel Indonesia και το κρατικό νοσοκομείο Pertamina Bina Medika θα επενδύσουν περίπου 10,2 τρισεκατομμύρια ρουπίες για την κατασκευή εγκαταστάσεων υγείας, ξενοδοχείων, συνεδριακού κέντρου και βοτανικού κήπου που αντικατοπτρίζει τις τοπικές ιατρικές πρακτικές.

Μέχρι το 2045, η χώρα αναμένει να κερδίσει έως και 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων σε ξένο νόμισμα από τον ιατρικό τουρισμό, δήλωσε ο Setiadi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ