Σήμα έναρξης ερευνών για υδρογονάνθρακες

Σήμα έναρξης ερευνών για υδρογονάνθρακες

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή του Ιονίου, καθώς και στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10.15, θα επισκεφθεί την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων και θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας για την έναρξη ερευνών για την αξιοποίηση εγχώριων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή του Ιονίου, καθώς και στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Εφόσον οι σεισμικές έρευνες ολοκληρωθούν με επιτυχία την επόμενη διετία, οι πρώτες γεωτρήσεις διερευνητικού χαρακτήρα θα μπορούν να ξεκινήσουν το 2025 ή το 2026 το αργότερο και αν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα η παραγωγή μπορεί ναξεκινήσει το 2028 ή το 2029.

To υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στις 12.00, ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο. Στις 13.00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ