Γ. Καραγιάννης: Στήριξη τεχνικών επιχειρήσεων για τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και υλικά

 Γ. Καραγιάννης: Στήριξη τεχνικών επιχειρήσεων για τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και υλικά

 

Τα εργοτάξια στην Πατρών-Πύργου θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός

 

Τα εργοτάξια της Πατρών- Πύργου σε Πύργο και Αχαΐα θα επισκεφθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής -μάλλον μεθαύριο Πέμπτη- όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει τη στήριξη του τεχνικού κόσμου από τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων σε καύσιμα και υλικά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Σχετικά με τη λύση που δόθηκε προκειμένου να υλοποιηθεί τελικά το έργο της Πατρών -Πύργου ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι: «Προτιμούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις αλλά υπεύθυνες που οδηγούν στην υλοποίηση των έργων. Δεν πρόκειται να εγκαινιάζουμε fake έργα, ούτε μουσαμάδες. Δεν πρόκειται να έχουμε μπουλντόζες που την επόμενη ημέρα θα εξαφανιστούν» και πρόσθεσε ότι «η απόφαση που ελήφθη με πολιτική γενναιότητα και ευθυκρισία δικαιώνεται».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» ανέφερε ότι, εντός του 2024 θα παραδοθούν τα πρώτα 56χλμ. από τον Πύργο, ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί σε 40 μήνες.

Υπενθύμισε ότι, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά θα υπάρξει παρέμβαση και στο υπάρχον δίκτυο προκειμένου να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια.

Ο υφυπουργός Υποδομών έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει στις κατασκευές από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις στα προϊόντα του πετρελαίου.

Διαβεβαίωσε ότι «στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Κώστα Καραμανλή δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε κάνει ήδη μία συνάντηση με εκπροσώπους των εργοληπτών, οι τεχνικές συναντήσεις συνεχίζονται και το αμέσως επόμενο διάστημα θα δώσουμε λύση με βάση τα δημοσιονομικά της χώρας».

Όπως είπε στις συναντήσεις που γίνονται εκπροσωπούνται όλοι οι εργολήπτες χωρίς εξαιρέσεις, ενώ απώτερος στόχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να επουλωθούν παθογένειες ετών και να εξορθολογιστεί το σύστημα.

Υπογράμμισε ότι «ήδη αυτό που έχουμε προβλέψει είναι η δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών και η ίδρυση Εταιρείας Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων και Μελετών προκειμένου οι αναπροσαρμογές να γίνονται αυτόματα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «για πρώτη φορά το Δημόσιο δίνει ισότιμη συμμετοχή στον ιδιωτικό τομέα κατά 50% λαμβάνοντας έτσι άμεσα υπόψη τα μηνύματα της αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ