Στερεά Ελλάδα: Αναβάθμιση τουριστικής ταυτότητας με αιχμή του δόρατος τη γαστρονομία

Στερεά Ελλάδα: Αναβάθμιση τουριστικής ταυτότητας με αιχμή του δόρατος τη γαστρονομία

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία καταγραφής, παρουσίασης και προώθησης των αυθεντικών Στερεοελλαδίτικων συνταγών μέσα από την πλατφόρμα www.tastecentralgreece.gr.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμιση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των αγροτουριστικών υπηρεσιών και των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία καταγραφής, παρουσίασης και προώθησης των αυθεντικών Στερεοελλαδίτικων συνταγών μέσα από την πλατφόρμα www.tastecentralgreece.gr. «Μεγάλο στοίχημά μας είναι να οργανώνουμε δράσεις και να δημιουργούμε εργαλεία που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ρουμελιώτικης διατροφής και θα την ενσωματώνουν στη συνολική εμπειρία που παρέχει ο τόπος στους επισκέπτες», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Αναστάσιος Βελισσαρίου.

Στην ουσία, η πλατφόρμα αποτελεί έναν οδηγό γαστρονομίας με στόχο την ολοκληρωμένη καταγραφή και παρουσίαση του γαστρονομικού πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ειδικές αναφορές στα τοπικά προϊόντα, παραδόσεις, έθιμα και στις παραδοσιακές συνταγές.

«Η Στερεοελλαδίτικη γαστρονομία αντανακλά το πολιτιστικό φορτίο, το ιστορικό παρελθόν, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων της περιοχής. Με τη χρήση απλών υλικών, αλλά και την παράδοση αιώνων, αυτές οι αυθεντικές συνταγές με επιρροές από Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την παράδοση των Σαρακατσάνων, των Βενετσιάνων κά, ταξιδεύουν τους αναγνώστες και τους προσκαλούν να συμμετάσχουν σε μια γευστική μυσταγωγία, που συνδέεται άμεσα με τη ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της" αναφέρει ο κ. Βελισσαρίου και συμπληρώνει: "Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός αποτελεί μέρος αυτής της ταυτότητάς που οφείλουμε να προβάλλουμε σε κάθε επισκέπτη. Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει στην προώθηση της αγροδιατροφής και του αγροτουρισμού, ώστε να παρουσιάσει η Στερεά Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, στην τουριστική αγορά, ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ