Στ. Καλαφάτης: Προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος

 Στ. Καλαφάτης: Προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος

“ Γίνεται μια νέα αρχή για να λυθούν σημαντικά προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, ειδικά στο Θερμαϊκό Κόλπο”, δήλωσε μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ (6387/Β΄/31-12-2021), ο Υφυπουργός Εσωτερικών

Δημιουργείται ενιαίο υπηρεσιακό τμήμα ως Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την ενοποίηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Λιμνών Κερκίνης - Κορώνειας - Βόλβης - Χαλκιδικής και την ενσωμάτωσή τους στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
“ Γίνεται μια νέα αρχή για να λυθούν σημαντικά προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, ειδικά στο Θερμαϊκό Κόλπο”, δήλωσε μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ (6387/Β΄/31-12-2021), ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.
“ Με την ένταξη των Φορέων στον αρμόδιο Οργανισμό μπαίνει τέλος στα μπαλώματα και στην αναζήτηση χρηματοδότησης, είτε από δημόσια κονδύλια, είτε από χορηγίες ιδιωτών, για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, κάθε καλοκαίρι. Πλέον θα υπάρχει κεντρική αντιμετώπιση, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σταθερή χρηματοδότηση. Σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, βρέθηκε οριστική και ουσιαστική λύση”, πρόσθεσε.
“ Οι Φορείς όχι μόνον δεν καταργούνται, αλλά αποκτούν, επιτέλους, τους πόρους που είναι απαραίτητοι για να επιτελέσουν το σημαντικό τους έργο. Η Κυβέρνηση έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και τις πράσινες πολιτικές και το αποδεικνύει με πράξεις. Η Θεσσαλονίκη αποκτά τις λύσεις που δικαιούται», τόνισε. ​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ