Σκυλακάκης: Έχει υπολογιστεί το κόστος τυχόν μέτρων – Περιορισμοί δεν σημαίνει lockdown

Σκυλακάκης: Έχει υπολογιστεί το κόστος τυχόν μέτρων – Περιορισμοί δεν σημαίνει lockdown

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε μόνιμη παρέμβαση για την ακρίβεια στον τομέα της ενέργειας.

 

Μόνιμη παρέμβαση για ενέργεια καθώς «θα πηγαίνει πάνω – κάτω για χρόνια», προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .


Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι στο φυσικό αέριο γίνονται παρεμβάσεις με έκπτωση αλλά και μέσω του επιδόματος θέρμανσης, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια που μεταφέρεται και στα υπόλοιπα προϊόντα.

«Εκεί κάνουμε μια παρέμβαση σημαντική και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με στόχο να μεταθέσουμε ένα μέρος του προβλήματος στο μέλλον», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός εξηγώντας ότι ένα κομμάτι θα το «σηκώσει» ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης και ένα κομμάτι αναγκαστικά η κοινωνία.

Παράλληλα, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης θα γίνει μια σημαντική και αξιόλογη αύξηση στον κατώτατο μισθό το επόμενο έτος.

Τα σενάρια τρόμου προκαλούν ζημιά ακόμα κι όταν δε συμβαίνουν

Για το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα Χριστούγεννα, ενώ διαβεβαίωσε ότι «αν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, αυτό έχει υπολογιστεί στον προϋπολογισμό, ο όποιος έχει ένα μεγάλο αποθεματικό Covid».

«Το ότι μπορεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα, δε σημαίνει lockdown του τύπου του παρελθόντος. Το ‘’κλειδί’’ είναι τι είδους πανδημία θα έχουμε. Αν δεν ξέρουμε ποια είναι η πανδημία που θα έχουμε δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα, ούτε να τρομοκρατούμε τον κόσμο πριν τα στοιχεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα σενάρια τρόμου προκαλούν στην οικονομία ζημιά ακόμα και όταν δεν συμβαίνουν», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ