Κικίλιας: Μειωμένος ΦΠΑ στον Τουρισμό για να είμαστε ανταγωνιστικοί

Κικίλιας: Μειωμένος ΦΠΑ στον Τουρισμό για να είμαστε ανταγωνιστικοί

Ως προς την ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα και το πώς αυτά επηρεάζουν την κινητικότητα στον Τουρισμό, σημείωσε ότι αναμένεται μεγαλύτερη κινητικότητα

Για αναβίωση του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα μετά από δύο προηγούμενα δύσκολα χρόνια για τους επαγγελματίες του Τουρισμού λόγω της πανδημίας, έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι».

«Χαίρομαι που βλέπω και ακούω ότι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες και είναι το μυστικό της επιτυχίας μας τα τελευταία δύο χρόνια. Γι΄αυτό και οι επισκέπτες ήρθαν ακόμα και το 2020 εν μέσω κορονοϊού, χωρίς εμβόλιο τότε, κάτι που κατεγράφη στα εντυπωσιακά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ο βασικός στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και της στήριξης και των χειμερινών προορισμών θα ευοδωθεί φέτος.

Ως προς την ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα και το πώς αυτά επηρεάζουν την κινητικότητα στον Τουρισμό, σημείωσε ότι αναμένεται μεγαλύτερη κινητικότητα, ωστόσο όπως είπε αυτό απαιτεί αυξημένη φροντίδα και προσοχή, αλλά «οι επαγγελματίες του χώρου το τονίζουν από μόνοι τους», όπως είπε.

Ο ίδιος υπερθεμάτισε με αφορμή και την απόφαση του Ecofin για επιστροφή, από το 2025, σε εκπτώσεις έως 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, σημειώνοντας ότι αυτό θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα, κάνοντας λόγο για «προστιθέμενη αξία» στο τουριστικό προϊόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ