Χρ. Σταϊκούρας: Βελτιώσεις στο ν/σ για ΝΣΚ και μέτρα στήριξης ΕΑΒ

Χρ. Σταϊκούρας: Βελτιώσεις στο ν/σ για ΝΣΚ και μέτρα στήριξης ΕΑΒ


Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την αυριανή συζήτηση του στην Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι καταψηφίζει

 

Ολοκληρώθηκε και σε β' ανάγνωση, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο, «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την αυριανή συζήτηση του στην Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι καταψηφίζει.

Οι έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης εστιάστηκαν, κυρίως, στα καθήκοντα και τις υπερεξουσίες, όπως υποστήριξε, του προέδρου του ΝΣΚ και στο ότι η μειοψηφούσα γνώμη δεν καταχωρείται στα πρακτικά και δεν συμπεριλαμβάνεται στις αποφάσεις του ΝΣΚ.

Κλείνοντας την συζήτηση, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές, υιοθετώντας προτάσεις και παρατηρήσεις φορέων και κομμάτων, στις οποίες «υπάρχει λογική προσέγγιση».

Ταυτόχρονα, ο κ. Σταϊκούρας, κάνοντας δεκτές ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στη διάταξη που προβλέπει την μη καταγραφή στα πρακτικά της άποψης της μειοψηφίας για λόγους υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει προσθήκη, σύμφωνα με την οποία, για να καταχωρηθεί η γνώμη της πλειοψηφίας θα απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 3/4 των μελών του ΝΣΚ.

Έμφαση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, στα άρθρα 3 και 4 υπουργικής τροπολογίας που κατέθεσε και αφορά, όπως τόνισε, «μέτρα ενίσχυσης και εξυγίανσης της ΕΑΒ, με στόχο την απρόσκοπτη δραστηριότητα και λειτουργία της, ώστε να καταστεί κερδοφόρος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ