Μίνι lockdown: Για ποια νησιά χτυπάει η καμπάνα

Μίνι lockdown: Για ποια νησιά χτυπάει η καμπάνα

Μετά τη Μύκονο που το Σάββατο δέχθηκε την ψυχρολουσία της επιστροφής σε -έστω και ελαφρά-  μέτρα, οι ειδικοί προειδοποιούν για ανάλογους περιορισμούς και σε άλλα νησιά.

Πάρο, Ίος, Σαντορίνη και Κρήτη εμφανίζονται ως οι τέσσερις προορισμοί στους οποίους είναι πιθανό να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα ανάλογα με εκείνα που έλαβε η κυβέρνηση για τη Μύκονο το περασμένο Σάββατο. Η είδηση πως στο νησί των ανέμων επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις 6 το πρωί με παράλληλη απαγόρευση χρήσης μουσικής για όλη τη διάρκεια του 24ώρου προκάλεσε αναστάτωση αλλά και προβληματισμό για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Την ανησυχία εντείνει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κορυφωθεί η έξοδος των κατοίκων της Αθήνας προς τα νησιά, η οποία παραδοσιακά λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο.

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τονίζει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο. Η αναγγελία των μέτρων προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο κύμα ακυρώσεων στο νησί, ενώ ο αντίκτυπος ήταν διεθνής.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει την ισχυρή εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό και πως η Ελλάδα απεγνωσμένα χρειάζεται μια καλή περίοδο μετά την κατάρρευση της αγοράς το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ