Κούρεμα ενοικίου και για τον Ιούνιο (και τέλος): Ποιοι το δικαιούνται

Κούρεμα ενοικίου και για τον Ιούνιο (και τέλος): Ποιοι το δικαιούνται

Ο Ιούνιος θα είναι ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο θα εφαρμοστεί το μέτρο του υποχρεωτικού κουρέματος ενοικίου αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών. Η εστίαση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα είναι -μεταξύ άλλων- οι κλάδοι που δεν θα καταβάλλουν τίποτα στους ιδιοκτήτες. Αντίθετα, για το λιανεμπόριο και για τους εργαζόμενους σε αναστολή, το κούρεμα θα φτάσει στο 40%. Τον Ιούνιο θα εφαρμοστεί και το μέτρο του παγώματος καταβολής των δόσεων στην εφορία για όσους εξακολουθούν να υφίστανται περιορισμούς στη λειτουργία τους. 

 

Συνεχίζεται και για τον μήνα Ιούνιο η ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια και επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει τον μήνα Ιούνιο για το λιανεμπόριο, για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Ιούνιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, αναμένεται ο Ιούνιος να είναι ο τελευταίος μήνας για τον οποίο προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής ενοικίου, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις επιχειρήσεων που ενδέχεται να απαιτηθεί να παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Ιούλιο.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Ιούνιο, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Ιούνιο.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, αφουγκράζεται τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης το ζήτημα των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ