Δημητριάδης: Το Υπερταμείο είναι σταθερά προσανατολισμένο στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Δημητριάδης: Το Υπερταμείο είναι σταθερά προσανατολισμένο στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Τη βούληση του Υπερταμείου να είναι σταθερά προσανατολισμένο, όπως οφείλει άλλωστε, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας

Τη βούληση του Υπερταμείου να είναι σταθερά προσανατολισμένο, όπως οφείλει άλλωστε, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, κατά τις συναντήσεις που είχε πρόσφατα στις δύο επισκέψεις του στη Διώρυγα της Κορίνθου.

O κ. Δημητριάδης μετείχε αφενός στην αντιπροσωπεία του πρωθυπουργού, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Διώρυγα για να ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης της λειτουργίας της, αλλά και αφετέρου στις συνομιλίες με τις εμπλεκόμενες αρχές (Ανώνυμη Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Κορίνθου) σχετικά με τον περαιτέρω αναπτυξιακό ρόλο της.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το Υπερταμείο, ο κ. Δημητριάδης απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της λειτουργίας της Διώρυγας, που είναι κλειστή από τον περασμένο Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων. Επανέλαβε δε, σχετικά με τους εργαζόμενους, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις θέσεις εργασίας και τόνισε ότι το Υπερταμείο εγγυάται την πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας τους για όσο διάστημα χρειαστεί, καθώς η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα από τα εμβληματικά έργα στη νεότερη ιστορία της χώρας, ενώ μαζί με το σχέδιο αποκατάστασης θα εκπονηθεί και σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση της Διώρυγας στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην οικονομία της χώρας.

Σημειώνεται ότι, οι διελεύσεις πλοίων στη Διώρυγα της Κορίνθου σε περίοδο κανονικότητας (έτος 2019) ανήλθαν σε 11.417 σημειώνοντας αύξηση 7,5%, ενώ το 55% αυτών είναι συσχετισμένο με την τουριστική δραστηριότητα, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία του έργου ευρύτερα για την περιοχή και τη δυναμική του με το πέρας των έργων αποκατάστασης. Το Υπερταμείο θα είναι, παράλληλα, σε επαφή και επικοινωνία με τους πελάτες της για τη διαρκή ενημέρωσή τους έως την πλήρη αποκατάσταση τής Διώρυγας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ