Άνοιξε παράθυρο για Πάσχα στο χωριό

 Άνοιξε παράθυρο για Πάσχα στο χωριό

Το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων αφήνουν ανοικτό επιδημιολόγοι - Ο ρόλος των σελφ τεστ.

«Αν ήμασταν σε αυτή την κατάσταση πέρυσι, δεν νομίζω να πηγαίναμε σε ανοίγματα. Αλλά αυτή τη στιγμή ζυγίζουμε μια μεγάλη κούραση του κόσμου. Δεν το αποκλείω, αλλά δεν μπορώ να πω κιόλας ότι θα γίνει» δήλωσε στον Σκάι ο καθηγητής Γκίκας Μαργιοκίνης, ανοίγοντας (λίγο) το παράθυρο για να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις κατά το Πάσχα, που φέτος πέφτει στις 2 Μαϊου. Οι μετακινήσεις κατά τις ημέρες του Πάσχα μπορεί να επιτραπούν με την προϋπόθεση οι πολίτες να έχουν διενεργήσει self test και να είναι σε θέση να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο το πώς θα γίνει αυτό και πώς θα πραγματοποιηθούν αποτελεσματικοί έλεγχοι μένει να φανεί. Το (σχεδόν) βέβαιο είναι πως σύμφωνα και με όσα είπε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η εστίαση θα επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα, κάτι που πολλοί ερμηνεύουν ως ένδειξη πως εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα σηκώσουν τα ρολά τους κοντά στις 14 Μαϊου, όταν κατά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης θα επαναλειτουργήσει ο τουρισμός. Με κλειστή την εστίαση, θα μετακινηθούν το Πάσχα όσοι έχουν δεύτερη κατοικία ή κάποιον να τους φιλοξενήσει στον προορισμό που θα επιλέξουν,

«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση, θα μπορούσε με έλεγχο-τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα» σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Προϋποθέσεις έθεσε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που, επίσης στον Σκάι, ανέφερε πως «έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους, εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ