Πρόταση για άνοιγμα του λιανεμπορίου με δύο ταχύτητες στις 18 Ιανουαρίου

Πρόταση για άνοιγμα του λιανεμπορίου με δύο ταχύτητες στις 18 Ιανουαρίου

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τις 18 Ιανουαρίου με ραντεβού για αγορά εντός του καταστήματος στις περιοχές της χώρας με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και με επαναφορά του Click & Collect στις υπόλοιπες περιοχές φέρεται να εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου -με την προϋπόθεση της θετικής εισήγησης των ειδικών- προανήγγειλα νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, οι περιοχές με τη χαμηλότερη πίεση στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια.

Για το Click & Collect (ή "click away") θα ισχύουν όσα είχαν ισχύσει και κατά την προηγούμενη εφαρμογή του μέτρου. Ο καταναλωτής επιλέγει μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά το προϊόν που ενδιαφέρεται να προμηθευτεί και αφού λάβει σχετικό SMS επιβεβαίωσης με συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα παραλαβής μεταβαίνει στο κατάστημα. Απαιτείται, παράλληλα, να δηλώσει την κατ' εξαίρεση μετακίνησή του με μήνυμα με τον κωδικό "2" στο 13033.

Για το λεγόμενο click inside, που θα λειτουργήσει κατά πάσα πιθανότητα μόνο σε περιοχές όπου ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ο πελάτης θα πρέπει να κλείνει πρώτα ραντεβού (μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά) και αφού λάβει σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης θα μπορεί να μεταβεί στο κατάστημα σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Πιθανότατα θα θεσπιστεί χρονικό όριο δύο ωρών για την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο κατάστημα με τον χρόνο να προκύπτει από την ώρα αποστολής του μηνύματος "2" στο 13033.

Για τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αναμένεται να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους όπως πριν, με περιορισμό στον αριθμό των πελατών για τα πρώτα και με ραντεβού για τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ