Μερική... άρση απαγορευτικού στις πωλήσεις διαρκών αγαθών από τα σουπερμάρκετ

Ελεύθερα θα πωλούνται παντόφλες, σκούπες και κουβέρτες - Αφορμή η αλλαγή του καιρού

Μερική... άρση απαγορευτικού στις πωλήσεις διαρκών αγαθών από τα σουπερμάρκετ

Με νέα απόφαση το υπουργείο Ανάπτυξης διορθώνει τις υπερβολές της καθολικής απαγόρευσης στις πωλήσεις διαρκών αγαθών από τα σουπερμάρκετ.

Η προηγούμενη απόφαση είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πώληση αγαθών που συνηθίζεται να πωλούνται (και) από τα σουπερμάρκετ, όπως οι σκούπες ή κουβέρτες. Με αφορμή τη μεταβολή του καιρού προς το ψυχρότερο τις επόμενες ημέρες θα επιτρέπεται η πώληση των εξής αγαθών:

κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και παπλώματα, βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων, λαμπτήρες, σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα, σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα καθώς και συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσεως, όπως επίσης και καλσόν, παλτό, ημίπαλτα, κάπες, άνορακ, αδιάβροχα, αντιανεμικά και παρόμοια είδη καθώς και είδη υποδηματοποιίας (κυρίως παντόφλες).

Για τα υπόλοιπα προϊόντα, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη επίπλωσης, δερμάτινα είδη, παιχνίδια απαγορεύονται οι πωλήσεις από τα φυσικά καταστήματα όχι όμως και από το διαδικτυακό κανάλι πωλήσεων των σουπερμάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ