Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο Χρ. Σταϊκούρας

Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο Χρ. Σταϊκούρας

Ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Γερμανό ομόλογό του Olaf Scholtz - Οι επαφές του

Στο Βερολίνο σήμερα ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin και να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Γερμανό ομόλογό του Olaf Scholtz και τον υφυπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο της Γερμανίας στο Euro Working Group Jörg Kukies.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή Ralph Brinkhaus, καθώς και με μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντήσει τον νέο πρόεδρο του Eurogroup κ. Paschal Donohoe.

Μεθαύριο Παρασκευή, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, όπου θα συζητηθούν η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης και της Ε.Ε. και η πορεία εφαρμογής των δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης. Στο Eurogroup προβλέπεται να γίνει επίσης συνοπτική αποτίμηση των εθνικών δημοσιονομικών σχεδίων των κρατών- μελών και της δημοσιονομικής κατάστασης της ευρωζώνης το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ