Θεοδωρικάκος: 15,2 εκατ. ευρώ για δωρεάν μάσκες στα σχολεία μέσω των Δήμων

Θεοδωρικάκος: 15,2 εκατ. ευρώ για δωρεάν μάσκες στα σχολεία μέσω των Δήμων

Με ειδική έκτακτη επιχορήγηση ύψους 15,2 εκατ. ευρώ το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τους Δήμους προκειμένου να προμηθευτούν και να χορηγήσουν μάσκες σε όλους τους μαθητές.

Νωρίτερα και σε δηλώσεις του στον Σκάι την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε αναφέρει πως το υπουργείο έχει επεξεργαστεί σχέδιο ώστε να χορηγηθούν μάσκες σε όλους τους μαθητές μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και την χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ' όλους τους μαθητές», δήλωσε ο υπουργός ενώ διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσουν 9.500 προσλήψεις για προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία και πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των σχολικών μονάδων.

Κεραμέως: Υποχρεωτική η μάσκα από νηπιαγωγείο έως λύκειο

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες των μαθητών, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποδέχθηκε την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19. Τα παραπάνω ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Η χρήση της μάσκας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή για να θωρακιστούμε από την συγκεκριμένη νόσο, και εμείς οι ενήλικες και τα παιδιά στο σχολείο», ανέφερε η υπουργός, προσθέτοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ