Απαγόρευση των πανηγυριών για έως το τέλος Ιουλίου

Ξεκινούν απευθείας πτήσεις με Βρετανία και Σουηδία

Απαγόρευση των πανηγυριών για έως το τέλος Ιουλίου

Την απαγόρευση των πανηγυριών αποφάσισε η κυβέρνηση με τα μέτρα να εξειδικεύονται σε υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Υπέρ της απαγόρευσης τάχθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρέπεμψε, νωρίτερα σήμερα και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για λεπτομέρειες αργότερα στη διάρκεια της. Πρόσθεσε πως η απόφαση θα αφορά και άλλες μαζικές εκδηλώσεις αλλά διευκρίνισε πως δεν θα επηρεαστούν οικογενειακές εκδηλώσεις όπως γαμήλια τραπέζια.

«Χτυπάει καμπάνα για όλους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 67.000 έλεγχοι στα σύνορα, ενώ τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στο συνοριακό πέρασμα του Προμαχώνα.

Ο Στ. Πέτσας ανέφερε επίσης πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κρυσταλοπηγή και την Κακαβιά.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ακόμα περισσότερους τουρίστες αλλά χωρίς να χάσουμε ό,τι έχουμε κερδίσει», πρόσθεσε.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως από τις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των ελληνικών και των βρετανικών αεροδρομίων, ενώ από τις 22 Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας.

Σύψας: Ανησυχητική εξέλιξη η αύξηση των κρουσμάτων

«Είναι δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη η αύξηση των κρουσμάτων και αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για αυτό θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας. «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, να κάνουμε προτάσεις προς την πολιτεία για να αποφύγουμε αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη", πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ