"Πληρώνω όσο πετάω": Τι είναι, πώς θα λειτουργήσει

"Πληρώνω όσο πετάω": Τι είναι, πώς θα λειτουργήσει

Στην εφαρμογή της αρχής "πληρώνω όσο πετάω" αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με κάποιο τρόπο θα ζυγίζονται τα απορρίμματα ώστε οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση ή θα αποθαρρύνονται να λειτουργούν χωρίς όριο. Τόνισε πως το εν λόγω θέμα αφορά τους δήμους καθώς σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις ανεξέλεγκτες χωματερές για τις οποίες είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, ενώ υπάρχουν ακόμη καμιά δεκαριά που δεν λειτουργούν αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί.


"Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 22 να έχουν κλείσει όλες", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δήμοι που πετούν σκουπίδια με ανεξέλεγκτες χωματερές, επιβαρύνονται με παραπάνω τέλη προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δήμαρχοι να κάνουν μια σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων.

"Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο, ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Είπε πως η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ