Ερευνα: Υποχώρηση μισθού και εισοδήματος για το 56% των Ελλήνων

Ερευνα: Υποχώρηση μισθού και εισοδήματος για το 56% των Ελλήνων

Η έρευνα δείχνει  ότι έχει δεν τηρούμε πλέον την απόσταση των δύο μέτρων, ότι το αντισηπτικό έχει γίνει βασικό στην καθημερινότητά μας, ενώ είμαστε μουδιασμένοι απέναντι σε αγορές

Η πανδημία επηρέασε το εισόδημα του 56% των Ελλήνων, με το 35% των ερωτώμενων να δηλώνει ότι δεν φθάνουν τα χρήματα του, όπως προκύπτει από την 8η έρευνα COVID Control.

To 25% δηλώνει ότι δεν θα κάνει διακοπές φέτος, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Αναλυτικότερα υποχώρηση μισθού και εισοδήματος εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης δηλώνει το 56% των ερωτώμενων έναντι του 42% που δηλώνει πως δεν έχει επηρεαστεί, σύμφωνα με έρευνα αγοράς της Interview.

Στο ερώτημα: “Η δουλειά σας/εργασία σας έχει υποστεί μείωση τζίρου ή μείωση ωρών εργασίας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης;”, το 64% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 34% όχι/μάλλον όχι.

Την ίδια στιγμή, το 74% απαντά πως η αντίδραση των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ήταν σωστή, το 24% ότι ήταν υπερβολική και δεν χρειάζονταν τόσα μέτρα και το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Πλέον το αντισηπτικό έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, καθώς το 50% όταν βγαίνει από το σπίτι το έχει πάντα μαζί του, το 23% το έχει συχνά, το 15% ποτέ και το 12% σπάνια.

Η απόσταση των 2 μέτρων από όσους είναι γύρω μας μάλλον ως συνήθεια και πρακτική έχει ατονήσει.

Έτσι ενώ σε αντίστοιχη μέτρηση στις 27 Μαρτίου το 75% απαντούσε πως διατηρεί την απόσταση, τώρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 39%.

Δεν διατηρούσε την απόσταση μόλις το 3% στις 27 Μαρτίου, αλλά τώρα το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 16%.

Αναπόφευκτα έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό αυτών, που δεν κρατούν την απόσταση των 2 μέτρων, αφού τώρα προσεγγίζει το 45%, ενώ στις 27 Μαρτίου ήταν 22%.

Η έρευνα αποτυπώνει πως οι καταναλωτες δεν ανοίγονται σε αγορές όσων στερήθηκαν το προηγούμενο διάστημα του lock-down.

Στο πλαίσιο αυτό το 44% των ερωτώμενων απαντά ότι μετά το άνοιγμα της αγοράς δεν προχώρησε στην απόκτηση ειδών ένδυσης, αλλά σκοπεύει να το κάνει. Το 35% δεν αγόρασε γιατί δεν του φτάνουν τα χρήματα και το 21% αγόρασε ήδη.

Με το άνοιγμα των εστιατορίων το 61% δεν πήγε για φαγητό, αλλά σκοπεύει να το πράξει, το 28% δεν θα μεταβεί σε εστιατόριο γιατί δεν του φτάνουν τα χρήματα και μόλις το 11% έφαγε ήδη έξω.

Αναφορικά με το ζήτημα των διακοπών, το 25% δηλώνει πως δεν θα παραθερίσει φέτος επειδή δεν επαρκούν οι οικονομικές δυνάμεις του. Το 28% θα κάνει διακοπές όσο πέρσι και το 23% θα παραθερίσει αλλά λιγότερο από την περσινή χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ