Πρωταθλητής στα ακριβά νεόδμητα ακίνητα το Ελληνικό

Πρωταθλητής στα ακριβά νεόδμητα ακίνητα το Ελληνικό

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων στο Ελληνικό όπου η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ξεπερνά τις 4.100 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Spitogatos.gr, στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Άλιμος ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο Χολαργός, η Λυκόβρυση και η Ηλιούπολη.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Βριλήσσια με μέση τιμή €2.821/τ.μ., το Ηράκλειο στα €2.518/τ.μ., η Πεύκη στα €2,827/τ.μ., η Γλυφάδα με την υψηλότερη μέση τιμή στα €4.534 και η Αγία Παρασκευή στα €2.888 ανά τ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, οι περιοχές όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη πλειονότητα σε νεόδμητες κατοικίες προς πώληση, διαμορφώνονται ως εξής: η Θέρμη προηγείται με μέση τιμή € 1.381 ανά τ.μ. και ακολουθούν η Ευκαρπία με € 1.066, η Τούμπα με € 1.995, η Χαριλάου με € 2.018 και η Πυλαία με € 1.821.

Ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ετήσιες μεταβολές: «Παρατηρούμε μέσα από τα δεδομένα μας ότι καταρχάς έχουν αυξηθεί συνολικά οι αγγελίες νεόδμητων κατοικιών, αλλά και ότι το ενδιαφέρον για νεόδμητες κατοικίες έχει στραφεί σε συγκεκριμένα προάστια της Αττικής. Το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού δείχνει να έχει παίξει ρόλο στην πρωτιά της περιοχής όσον αφορά στην πλειονότητα νεόδμητων, ενώ το έχει φέρει ψηλότερα και στη ζητούμενη αξία ανά τ.μ.. Το κέντρο της Αθήνας απουσιάζει από τη δεκάδα περιοχών με τα περισσότερα νεόδμητα, καθώς έχει επέλθει οικοδομικός κορεσμός. Στη Θεσσαλονίκη πάλι, που έχει τελείως διαφορετικό πολεοδομικό σχεδιασμό και αναπτυξιακό περιθώριο, πολλά νεόδμητα ακίνητα καταγράφονται σε περιοχές πέριξ του Κέντρου και κυρίως ανατολικά. Αυτά είναι και τα ακριβότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΝΦΙΑ από τον... Μάρτιο

Η κυβέρνηση επιταχύνει τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και φέρνει την εκκαθάρισή του αρκετά νωρίτερα μέσα…