Συμπτώματα κορονοϊού στον ελληνικό τουρισμό

Συμπτώματα κορονοϊού στον ελληνικό τουρισμό

Για ακυρώσεις από την Κίνα που φτάνουν ως και το 70% κάνει λόγο ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ενώ οι ανησυχίες για την πορεία της επιδημίας στην Ευρώπη πυκνώνουν.

Η απόφαση της Air China να αναστείλει για έναν μήνα και ως τις 20 Μαρτίου τις πτήσεις στη γραμμή Αθήνας - Πεκίνου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αυξήσεις Κινέζων τουριστών. Τις εκτιμήσεις του Χ. Θεοχάρη φαίνεται να συμμερίζονται και παράγοντες του τουρισμού, καθώς οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης κάνουν επίσης λόγο για ακυρώσεις από την Κίνα που φτάνουν το 70% με προοπτική να φτάσουν ακόμα και στο 100% τους επόμενους μήνες και εφόσον συνεχιστεί η «επέλαση» του κορονοϊού.

Τα κρούσματα στην Ιταλία εντείνουν την ανησυχία και αν παραταθεί η κατάσταση θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεαστεί συνολικά η τουριστική βιομηχανία, τόσο στον κλασικό ξενοδοχειακό τομέα όσο και στην κρουαζιέρα.

Με αυτά τα δεδομένα, η επανάληψη της χθεσινής επίδοσης του τουρισμού, που συγκέντρωσε έσοδα 18,15 δισ. έναντι 16,1 δισ. το 2018 μοιάζει με άπιαστο όνειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ