Θετικά μηνύματα από Λαγκάρντ, Τζεντιλόνι

Θετικά μηνύματα από Λαγκάρντ, Τζεντιλόνι

Την αισιοδοξία της για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ εμφανίστηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ο επίτροπος Τζεντιλόνι εμφανίστηκε να υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Στην ομιλία της στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως αν συνεχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση της ελληνικής ομολογίας, τα ομόλογα της Ελλάδας θα γίνουν και αυτά επιλέξιμα.

Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα, καθώς αξιολογούνται σε κατηγορία μη επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης.

Στο μεταξύ στην Αθήνα ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου συζητήθηκε το ελληνικό αίτημα για μείωση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος. «Η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους 7 μήνες. Χαίρομαι που ο αρμόδιος Επίτροπος εξέφρασε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσπάθειά μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός. «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σίγουρα υποστηρικτική για το άνοιγμα αυτής της συζήτησης», ανέφερε από την πλευρά του ο επίτροπος.

Παράλληλα, τον Ιούνιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την αλλαγή χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Π. Τζεντιλόνι μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ