Δευτέρα ή Τρίτη το κοινωνικό μέρισμα- Μόνιμος μηχανισμός στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων

Δευτέρα ή Τρίτη το κοινωνικό μέρισμα- Μόνιμος μηχανισμός στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε πως υπάρχουν προεκλογικές δεσμεύσεις για διπλάσια αύξηση με βάση το ρυθμό ανάπτυξης και πως ξεκινούν οι διαδικασίες για αναθεώρησή του

54.000 περισσότερα νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, συνολικά ένα εκατομμύριο δικαιούχοι, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί το μέρισμα Δευτέρα ή Τρίτη τόνισε, ενώ όπως είπε όσοι κάνουν ενστάσεις και εφόσον το δικαιούνται θα το λάβουν στις αρχές του χρόνου. Φέτος δόθηκαν συνολικά 1,6 δισ, ποσό διπλάσιο από πέρυσι είπε ο κ. Πέτσας, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόνισε πως θα υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, που θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα και πως ήδη έχουν προβλεφθεί κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2020.

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε πως υπάρχουν προεκλογικές δεσμεύσεις για διπλάσια αύξηση με βάση το ρυθμό ανάπτυξης και πως ξεκινούν οι διαδικασίες για αναθεώρησή του, ενώ η αύξηση θα προσδιοριστεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους σημειώνοντας ότι ο στόχος για μισθό 700 ευρώ είναι πιο κοντά. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι εάν θα προχωρήσει κανείς πάνω από τα 700 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις και το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση για τους χώρους που θα καταλαμβάνουν ο κ. Πέτσας εξήγησε πως όσοι θέλουν να διαδηλώσουν συντεταγμένα θα το κάνουν χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Θα υπάρχει ένας οργανωτής από τους διαδηλωτές, αστυνομικός μεσολαβητής και ειδική πλατφόρμα που ανακοινώνονται οι κινητοποιήσεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ανάλογα με τον όγκο των διαδηλωτών θα προσδιορίζεται και ο χώρος που θα καταλαμβάνουν, είπε, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο. Δεν υπάρχει, όπως διευκρίνισε, το πρόβλημα όταν διαδηλώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά όταν γίνεται από μικρές ομάδες 30- 50 ατόμων αιφνιδιαστικά και κλείνουν οι δρόμοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ