Απεργιακό χειρόφρενο την Τετάρτη

Απεργιακό χειρόφρενο την Τετάρτη

Μετ’εμποδίων θα πραγματοποιούνται την Τετάρτη οι μετακινήσεις στην πρωτεύουσα λόγω κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι σε μετρό και λεωφορεία.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό δεν θα λειτουργήσουν καθόλου στις 2 Οκτωβρίου ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι του μετρό θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και στις 3 Οκτωβρίου όταν θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, με αίτημα να τεθεί σε ισχύ η συλλογική σύμβασης εργασίας που υπέγραψαν με τη διοίκηση τον περασμένο Ιούνιο.

Στις κινητοποιήσεις, που πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, θα μετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται στις 2 Οκτωβρίου επίσης οι εργαζόμενοι σε ΟΤΕ και ΔΕΗ. καθώς και στις τράπεζες. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος το πρωί της Τετάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ