Αλλάζουν όνομα οι σταθμοί του μετρό σε Ευαγγελισμό και Αγ. Δημήτριο

Αλλάζουν όνομα οι σταθμοί του μετρό σε Ευαγγελισμό και Αγ. Δημήτριο

Το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη παίρνει ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό, ενώ ο σταθμός στον Άγιο Δημήτριο μετονομάζεται σε Αλέκος Παναγούλης.

Η Αττικό Μετρό σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση πως με δεδομένο ότι σε λίγο καιρό συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του πολιτικού και δημοσιογράφου στον σταθμό του δικτύου στον Ευαγγελισμό.

Ταυτόχρονα ο σταθμός "Άγιος Δημήτριος - Αλέκος Παναγούλης" μετονομάζεται σε "Αλέκος Παναγούλης".

Οι παλιές και νέες ονομασίες θα συνυπάρχουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2020. Από εκεί και μετά θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας.

Η εταιρεία προγραμματίζει διοργάνωση εκδήλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών.

Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του. Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ