Πέρασε το “East Med Act” από την επιτροπή της Γερουσίας

Πέρασε το “East Med Act” από την επιτροπή της Γερουσίας

Στην Ολομέλεια της Γερουσίας των ΗΠΑ κατατίθεται το σχέδιο νόμου για την ασφάλεια και την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο, μετά την έγκρισή του από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Το νομοσχέδιο αναμορφώνει τη στρατηγική των ΗΠΑ για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και τοποθετεί τη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον.

Προβλέπει μεταξύ άλλων την καταγραφή των τουρκικών παραβιάσεων στην περιοχή αλλά και την άρση της απαγόρευσης πώλησης όπλων στην Κύπρο.

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια περιοχή που έχει κεντρική σημασία για τη χώρα μας και γι 'αυτό πρέπει να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο διαθέτουμε τη διπλωματική ενέργεια, τη δέσμευση και τους πόρους μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου έτσι ώστε αυτή η σημαντική νομοθεσία να εξεταστεί γρήγορα και να εγκριθεί από ολόκληρη την Γερουσία», δήλωσε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ που μαζί με τον Μάρκο Ρούμπιο κατέθεσε το νομοσχέδιο. Την ικανοποίησή τους για την έγκριση του νομοσχεδίου εξέφρασαν στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι του American Jewish Committee.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ