Η ΕΚΤ ανησυχεί για την οικονομία στην Ευρωζώνη

Ετοιμη να δράσει αν δεν υπάρξει βελτίωση

Η ΕΚΤ ανησυχεί για την οικονομία στην Ευρωζώνη

Ανησυχία για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, με τον χαμηλό πληθωρισμό και την ισχνή ανάπτυξη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της εάν δεν υπάρξει βελτίωση στην οικονομία της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Όλι Ρεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τονίζοντας πως η μεγαλύτερη ανησυχία που αντιμετωπίζει η Τράπεζα είναι οι εμπορικές εντάσεις.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, με τον χαμηλό πληθωρισμό και την ισχνή ανάπτυξη

«Εμείς, στο διοικητικό συμβούλιο, είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε καταλλήλως εκτός κι αν υπάρξει βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες», δήλωσε ο Ρεν σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς εάν η ΕΚΤ θα προχωρήσει με μειώσεις επιτοκίων ή αγορές περισσότερων στοιχείων ενεργητικού, ο Ρεν δήλωσε: «Ολόκληρη η σειρά των εργαλείων βρίσκεται στο τραπέζι».

Τόνισε πως η μεγαλύτερη ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές προέρχεται από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ενώ κάλεσε τη Γερμανία και τη Γαλλία να συνεργαστούν καλύτερα προκειμένου να ενδυναμώσουν την ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ