Πυρκαγιές: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα στους πληγέντες

Πυρκαγιές: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα στους πληγέντες

Η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του έκτακτου εφάπαξ επιδόματος ύψους 5.000 ευρώ (ή 6.000 ευρώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους) στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής ξεκινά την Τρίτη. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

 

Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις ανάλογα με το επίθετο τους και συγκεκριμένα:

Από 31 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου οι αιτούντες τα επίθετα των οποίων αρχίζουν από Α έως Ι
Από 2 Αυγούστου έως 3 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Κ έως Μ
Από 4 Αυγούστου έως 5 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Ν έως Π
Και τέλος από 6 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Ρ έως Ω.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

Οι πληγέντες πολίτες συμπληρώνουν τυποποιημένο έντυπο αίτησης διπλής όψης με ενσωματωμένη τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων τους. (Έντυπο επιχειρήσεων, Έντυπο κατοικίας)

Σημειώνεται ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ