Βίζερ: Εφικτό να ληφθούν μέτρα για το χρέος στις 5 Δεκεμβρίου

Βίζερ: Εφικτό να ληφθούν μέτρα για το χρέος στις 5 Δεκεμβρίου
Εφικτό να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να ληφθούν τα μέτρα για το χρέος στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Euroworking Group, Τόμας Βίζερ.

Η Ελλάδα και οι θεσμοί, που διαχειρίζονται το πρόγραμμα στήριξής της, μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο τον Δεκέμβριο για συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, κάτι που θα μπορούσε να προμηνύει την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματός της, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και αυτό θα επαναφέρει την ανάπτυξη και αυτό μετά θα ξεκλειδώσει αυτά τα μέτρα, τα οποία στην πραγματικότητα έχουμε ήδη συμφωνήσει» δήλωσε ο Βίζερ, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα είμαστε εκεί έως το τέλος αυτού του έτους και ότι θα είναι συγκριτικά ήρεμη η πλεύση για το υπόλοιπο του προγράμματος».

Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα συνεδριάσουν στις 5 Δεκεμβρίου, συμφωνήσουν για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις των πολιτικών, που περιλαμβάνουν τη νομοθεσία για την αγορά εργασίας και τα δημοσιονομικά σχέδια, «τότε όλες αυτές οι συζητήσεις σχετικά με το χρέος, θα μπορούν, ελπίζω, να ολοκληρωθούν» σημείωσε ο Βίζερ.

Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, με τις αποδόσεις των τίτλων με τοκομερίδιο 4,75%, που λήγουν τον Απρίλιο του 2019, να υποχωρούν κατά 32 μονάδες βάσης στο 6,9% από 10% τον Σεπτέμβριο, αναφέρει το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ