Μείωση του αφορολόγητου ζητούν οι δανειστές - Η σημερινή ατζέντα

Μείωση του αφορολόγητου ζητούν οι δανειστές - Η σημερινή ατζέντα
Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα (14.30) και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων (18.00).

Μείωση του αφορολόγητου

Την κατάργηση του ισχύοντος συστήματος για το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και την αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο αλλά σε χαμηλότερο ύψος, ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών στο χθεσινό ραντεβού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές θεωρούν ότι το σημερινό ύψος είναι ιδιαίτερα υψηλό, λόγω και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις εξαιτίας της κρίσης.

Το σημερινό έμμεσο αφορολόγητο των 9.545 ευρώ προκύπτει από έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ και φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα.

Οι θεσμοί ζητούν, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, να υπάρξει μια παραλλαγή του παλαιότερου συστήματος με το σταθερό αφορολόγητο -παλαιότερα ήταν στις 12.000 ευρώ, στη συνέχεια υπήρξαν δύο μειώσεις που το προσδιόρισαν στις 5.000 ευρώ και στο τέλος αντικαταστάθηκε από τη σημερινή έκπτωση φόρου.

Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, σε νέα συνάντηση που θα γίνει το Σάββατο.

Η σημερινή ατζέντα

Οι συνομιλίες συνεχίζονται σήμερα με αντικείμενο, αρχικά, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των "κόκκινων δανείων".

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ