Δραγασάκης: Καταστροφική η συνταγή Τόμσεν

Δραγασάκης: Καταστροφική η συνταγή Τόμσεν
Μήνυμα ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό για το Ασφαλιστικό με το κατάλληλο μείγμα μέτρων και μεταβατική περίοδο προσαρμογής για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που όμως δεν θα ανατρέπει την ουσία της μεταρρύθμισης, που είναι οι ενιαίοι κανόνες για όλους» στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, εν μέσω των αναταραχών στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που προκάλεσε η παρέμβαση Τόμσεν.

«Ένας νέος κύκλος περικοπών στις συντάξεις, για 12η φορά τα τελευταία χρόνια, πέραν του ότι θα ήταν ένα κοινωνικά άδικο μέτρο, θα διακινδύνευε την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε έναν ακόμη νέο υφεσιακό κύκλο. Μια τέτοια εξέλιξη, σε μια περίοδο μάλιστα που χαρακτηρίζεται από επιδείνωση των προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία, θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία για τις αντοχές της κοινωνίας και τις προοπτικές της οικονομίας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε. Με την περιορισμένη αύξηση των εισφορών συμφωνούν και οι εργοδότες. Οι Ευρωπαίοι δεν μας έχουν θέσει θέμα. Τα όσα έγραψε ο κ. Τόμσεν είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να διαβάσεις ότι λέει ''ελάτε να σας φτιάξω ένα νέο πρόγραμμα''. Και τα μέσα που εισηγείται, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, είναι καταστροφικά. Αυτά δεν υπάρχουν στη συμφωνία», τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Κόκκινη κλωστή για εμάς είναι να υλοποιούμε τη συμφωνία του καλοκαιριού και να ακολουθούμε το θετικό σενάριο.Λέμε ''όχι'' σε προτάσεις που συνιστούν ένα νέο πρόγραμμα με μέσα καταστροφικά - μειώσεις μισθών ή συντάξεων για την οικονομία και τη χώρα-, όπως λέμε σε κάθε περίπτωση ''όχι'' και σε εκλογές», λέει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Αντιθέτως, σημειώνει, «το ίδιο το πολιτικό σύστημα είναι αντικείμενο μεταρρύθμισης και πρέπει να προχωρήσουμε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου με την επανεξέταση της λογικής του μπόνους των 50 εδρών», που αποτέλεσε κίνητρο πολιτικού οπορτουνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ