Ντάισελμπλουμ: Οι συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν εκτροχιαστεί

Ντάισελμπλουμ: Οι συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν εκτροχιαστεί
«Οι φήμες ότι οι συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές έχουν εκτροχιαστεί, είμαι πεπεισμένος ότι είναι απόλυτα λάθος», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε τον Τύπο πως οι συζητήσεις συνεχίζονται σε εποικοδομητικό κλίμα και πως “σημαντικό έδαφος” έχει καλυφθεί.

Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, ο Dijsselbloem διευκρίνισε ότι θα γίνει αξιολόγηση της μέχρι στιγμής πορείας των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και τα δημόσια οικονομικά. "Έχει γίνει ήδη πολλή δουλειά, ενώ και οι δύο πλευρές προετοιμάζουν περισσότερη".

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την αναστάτωση στις αγορές και ειδικότερα στις τράπεζες της Ευρώπης, ο Dijsselbloem παρέπεμψε στις ανεξάρτητες εποπτικές αρχές και έθεσε ως στόχο του Eurogroup, την ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης. Εκτίμησε, μάλιστα, πως η τρέχουσα αναστάτωση ενδέχεται εν μέρει να οφείλεται στην προσπάθεια προσαρμογής της αγοράς στην οικοδόμηση νέας τραπεζικής ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ