Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση
Συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών έχει αυτήν την ώρα υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Στη συνάντηση παραβρίσκονται και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Στις 15:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την κοινωνική στέγαση και μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στις 18:00, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα τεθούν προς συζήτηση τα θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.

Εντομεταξύ «άκαρπος» ήταν ένας ακόμη μαραθώνιος διαπραγμάτευσης που έγινε χθες Τετάρτη, με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο να συζητούν επί 9 ώρες με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι δύο υπουργοί πέρασαν εννέα δύσκολες ώρες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες να είναι εκρηκτικό, καθώς το κουαρτέτο δεν έδειξε καμία διάθεση υποχώρησης για τους δημοσιονομικούς στόχους και το ασφαλιστικό.

Από πλευράς ΔΝΤ παρουσιάστηκε μία αντιπρόταση με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και με κύριο άξονα την ανατροπή του σχεδίου της εθνικής σύνταξης, στην οποία έχει βασιστεί η πλευρά της κυβέρνησης. Μεταξύ των σημείων που απορρίπτουν οι θεσμοί φέρεται να είναι και η πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών κατά 1,5 μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ