Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να συζητήσουμε για το χρέος

Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να συζητήσουμε για το χρέος
Tη δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επανέλαβε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στον ιαπωνικό Τύπο.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην ιαπωνική Yomiuri Shimbun:«Σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά στις συζητήσεις με την Αθήνα, όπως το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, όμως είμαι πεπεισμένος πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη φορά το Σεπτέμβριο με πολύ διαφορετική λαϊκή εντολή από την πρώτη, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

«Εάν η Αθήνα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, η δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπάρχει και είναι ισχυρή» πρόσθεσε.

Λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει τη σαφή λαϊκή εντολή να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη», ο επικεφαλής του ESM δήλωσε «πεπεισμένος πως ο ΑλέξηςΤσίπρας θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την εντολή».

Η κυβέρνηση είχε «δύσκολη αφετηρία αλλά έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Να συνεχιστεί», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ