Μοσκοβισί: Μετά από μέρες και νυχτες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία

Μοσκοβισί: Μετά από μέρες και νυχτες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία
Σήμερα είναι μία καλή μέρα, σχολίασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αναφερόμενος στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.


Όπως είπε «μετά από μέρες και νυχτες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία σε πολλά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων».

Ειδικότερα, ο Γάλλος επίτροπος έκανε αναφορά στη συμφωνία σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, το νόμο για τη δομή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος, όπως είπε, θα συμβάλει στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα ανοίξει το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι ήταν το πιο κρίσιμο κομμάτι των διαβουλεύσεων και πρόσθεσε πως είναι πολυ σημαντικο να δημιουργηθεί ένα «φερεγγυο πλαίσιο», έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται η οικονομία και οι πολίτες.

Επανέλαβε δε πως στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των «στρατηγικών κακοπληρωτών».

Σήμερα το πρωί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup αποτίμησε την πρόοδο που επετεύχθη, είπε ο Μοσκοβισί και πλέον αναμένεται η νομοθέτηση των μέτρων από την Ελληνική Βουλή την Πέμπτη.

Αμέσως μετά, συνέχισε, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των θεσμών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων από τα κράτη μέλη, σχετικά με τις εκταμιεύσεις της δόσης των 2 δισ. και των 10 δισ. για τις τράπεζες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ