Τι συμφώνησαν Λαγκάρντ - Τσακαλώτος για το χρέος

Τι συμφώνησαν Λαγκάρντ - Τσακαλώτος για το χρέος
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε σήμερα η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, στα πλαίσια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού, η οποία πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πηγές του Ταμείου, ο υπουργός ενημέρωσε την κα. Λαγκάρντ και προσωπικού του ΔΝΤ για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόοδος του προγράμματος μεταρρυθμίσεων ενώη κα. Λαγκάρντ ανέφερε πως το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του real.gr, στο 20λεπτο ραντεβού οΈλληνας υπουργός Οικονομικών στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι την 1/1/21016. Ήτοι το αργότερο μέχρι την ημέρα εκκίνησης ισχύος της Οδηγίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε και από την ελληνική Βουλή για τη διαδικασία διάσωσης των τραπεζών μέσω του περιβόητου bail-in το οποίο προβλέπει την εμπλοκή των μετόχων και των "δανειστών” της τράπεζας στους οποίους πέραν των ομολογιούχων συμπεριλαμβάνονται και οι καταθέτες.

Από την πλευρά της η Γαλλίδα αξιωματούχος, συμφώνησε αλλά είπε ότι “αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις” τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Ταμείο έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και ότι είναι σε επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους για το ελληνικό χρέος.