Κομισιόν: Ικανοποιητική η πρόοδος στην Ελλάδα - Μαξίμου: Συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο

Κομισιόν: Ικανοποιητική η πρόοδος στην Ελλάδα - Μαξίμου: Συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο
Πιθανή η συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, εκτίμησε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα απαντώντας παράλληλα στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», μέσω του οποίου γερμανικές κυβερνητικές πηγές βλέπουν παράταση της διαπραγμάτευσης και νέο δάνειο-γέφυρα.

Ήδη γράφεται το προσχέδιο του Μνημονίου που θα συνοδεύει το πρόγραμμα της Ελλάδας, τόνισε ακόμα η Μίνα Αντρέεβα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα από τη Γερμανία που κάνουν λόγο για συμφωνία-γέφυρα. «Κανείς δεν έχει καλύτερη ενημέρωση για την εργασία των τεχνικών κλιμακίων από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως είπε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, η συμφωνία είναι πιθανό να επιτευχθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα», επανέλαβε η εκπρόσωπος.

«Οι ομάδες [της τετραμερούς] βρίσκονται στην Αθήνα επί σχεδόν δυο εβδομάδες και αναφέρουν καλή πρόοδο. Δεν γνωρίζω ότι βρίσκεται και κάποιος άλλος εκεί που να έχει μια καλύτερη εικόνα», συμπλήρωσε με νόημα.

Τέλος η κ. Αντρέεβα δήλωσε ότι το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται συνομιλία μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων των Θεσμών, όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση στην Αθήνα, στόχος και των δυο πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου, οπότε και θα πρέπει να πληρωθεί ομόλογο 3,2 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σήμερα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με κύρια αντικείμενα στην ατζέντα τα «κόκκινα» δάνεια και τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Αισιοδοξία από Μαξίμου για συμφωνία το Σαββατοκύριακο

Αισιοδοξία επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου για ολοκλήρωση του κύκλου των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μέσα στο Σαββατοκύριακο με θετική έκβαση.

Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι στις 11 Αυγούστου θα υπάρξει θετική εισήγηση των θεσμών για τη νέα συμφωνία για δάνειο από τον ESM.
Κατόπιν εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί το χρονοδιάγραμμα έτσι όπως το είχε θέσει η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή στις 18 Αυγούστου και την επομένη από τα διεθνή κοινοβούλια.

Σύμφωνα με το Mega, στις 20 Αυγούστου εκκρεμεί η δόση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΚΤ άρα βάση αυτού του χρονοδιαγράμματος κινείται το μέγαρο Μαξίμου.